Puterea absolută

3

Coldea și Kovesi, eroii luptei anticorupție consiliați îndeaproape de Ambasada SUA, și-au dat arama pe față: primul este anchetat de DNA pentru o șpagă de sute de mii de euro în schimbul unor intervenții în Justiție, în timp ce d-na Kovesi se face remarcată prin efortul de a mușamaliza dosarul Pfizer-Ursula.

Cei doi tartori care, printre altele, i-au încătușat pe ex-premierul Adrian Năstase și pe alți o serie de înalți demnitari, s-au ocupat și de o multitudine de oameni de afaceri români. Unii dintre cei anchetați au făcut ani grei de pușcărie, alții au fost achitați de instanțele de judecată.

În perioada de glorie a luptei anti-corupție au ieșit în evidență și multe abuzuri. Am asistat ani în șir la un spectacol televizat de prost gust, pus în scenă special pentru poporul dornic ”să se facă dreptate”. Traian Băsescu a avizat protocoalele ilegale DNA-SRI, apoi au curs pe bandă rulantă arestările de vineri noaptea și presiunile imense asupra unor magistrați mai puțin dispuși să ”colaboreze” cu eroii Coldea și Kovesi.

Poate cel mai grav dintre toate, în timp ce la televizor defilau politicienii și oamenii de afaceri români prinși cu mâța-n sac, Justiția coordonată de celebrul cuplu s-a dat peste cap pentru a mușamaliza zeci de dosare ale unor corporații străine. Laura Codruța Kovesi a devenit o specialistă în astfel de potlogării, dovadă că ambasadele i-au apreciat competențele și au propulsat-o în luxosul birou din Luxemburg. Acolo unde se străduie din răsputeri să închidă mega-dosarul cu achizițiile de vaccinuri Pfizer – un fleac de vreo 40 de miliarde de euro, cu comisioane pe măsură.

Puterea corupe. Iar puterea absolută corupe în mod absolut.

Nimic mai adevărat în cazul Serviciului Român de Informații, probabil cea mai puternică instituție din România. Sute de generali și colonei au perpetuat o stare de fapt și un mod de viață moștenite de la fosta Securitate. Traficul de influență pentru obținerea de foloase necuvenite a făcut parte, în ultimii 33 de ani, din fișa postului în cazul (prea) multor ofițeri cu legitimație SRI.

Unii au derulat afaceri prospere prin intermediul rudelor apropiate, în timp ce tranzacționau la bursa neagră informații sensibile. Alții s-au pensionat la 45 de ani și s-au pus în slujba unor magnați cu tot bagajul de relații în mediul politic și de afaceri, păstrând la purtător dosarele cu potențial de șantaj (transferate după pensionare de la biroul SRI direct în portofoliul privat). Spre exemplu generalul Coldea, care a continuat și din poziția de ”civil” să exercite presiuni asupra magistraților pentru a beneficia de foloase personale de milioane de euro.

Generalul Coldea e doar vârful aisbergului. Activi sau ieșiți din sistem, ofițerii SRI care își servesc patria cu cinste sunt mai degrabă excepții. Dovadă și modalitatea prin care caracatița Soros s-a infiltrat în toate structurile puterii, fără ca nimeni din SRI să iasă public și să denunțe amenințarea vădită la adresa securității naționale.

Ofițerii SRI au fost cumpărați prin lefuri/pensii din ce în ce mai nesimțite și prin libertatea acordată tacit de a derula afaceri murdare de tip Coldea. Structura de Contrainformații, care ar fi trebuit să-i expună pe acești potlogari, s-a complăcut în inacțiune, incompetență și chiar complicitate.

Oare există o soluție pentru a avea servicii de informații mai bune și dedicate interesului național? Probabil că da. Însă nu cât timp politicienii aflați la vârful puterii sunt împinși acolo tocmai pentru a face jocurile unor indivizi ca generalul Coldea.

Autor: Adrian Onciu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Nu știu ce linie strategică a urmat tovarășul general, nici despre obiectivele ei și eventual victimele colaterale, dar trădare, cu siguranță, a existat. Doar că, pentru a putea evalua lucrurile până la capăt, ar trebui să știm ce punea Coldea la cale, care era viziunea sa despre patrie și patriotism pe care o slujea. Ori astea, nu le vom afla niciodată, noi, publicul larg. Căci astăzi, noțiunea de patrie este într-o mare criză, iar patriotismul este redefinit în fiecare zi. Și de aceea nu se poate avea nicio încredere în cei care nu spun niciodată nimic, care tac cu pretextul secretului de stat, pretinzând în același timp să li se acorde încredere nelimitată. Cam ăsta-i sistemul. E limpede, că stăpânii au scurtat teribil de mult lesa – aproape să-și sugrume sclavul. Cam de un astfel de tratament ai parte, după ce-ai slujit intereselor străine și nu propriei națiuni! Așa cum ne arată istoria, politica unei țări, în liniile ei esențiale, poate rămâne necunoscută publicului larg. În România, serviciile de informații și-au fundamentat filosofia de funcționare pe tipar american, ce nu diferă foarte mult, în liniile esențiale, oricât de neverosimil ar părea, de cel sovietic. A spus-o cândva și Snowden. Intruzive, agresive, dornice de putere, dominatoare, având mania controlului. Așa că, lui Coldea și altora probabil, le-a venit vremea să cadă, după ce au pupat inelul masoneriei și-au reprezentat obiectivele altor state. Numai că n-au luat în calcul un adevăr de când lumea: minciuna are viteză, dar adevărul are mereu ceva mai de preț: rezistența! Ca atare, dacă te uiți la Coldea, Kovesi et compania, neprofesionalismul măsurat prin lipsa de rezultate și poziția ghiocelului le duhnește prin oase. Ducă-se! Nu-mi pasă!

  2. Dumnezeu ne poruncește sa nu ucidem oameni, insa in zilele noastre este din ce in ce mai dificil sa separam oamenii de naparci, taratoare pe care nu- pacat sa le ucizi, ba din contra !Pana nu vom da niste exemple dene de urmatcu acești șerpi otravitori, nu se vor liniști, ei vor continua distrugerile și vanzarea patriei. Istoria ne invața prin miile de eexemple ,ca soarta tuturor traatorilor a fost și va fi moartea (pe eeșafod, ori tacut, executata de catre omul negru care deja pandește in intuneric cu șișul…Tonul la cantec, va rugam !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.