Ultimele pomeni electorale

0

Mai sunt două săptămâni și patru zile până la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Politicienii încearcă pe ultima sută de metri să taie niște panglici, să dea un 10 la sută în plus la lefurile de mizerie și să ne promită un trai mai bun.

Culmea populismului de tip globalist a atins-o Marcel Ciolacu. Aflat în Turcia cu o numeroasă delegație (s-a remarcat Victor Ponta, cureaua de legătură cu magnații din Istambul care câștigă licitații guvernamentale pe bandă rulantă), premierul i-a anunțat solemn pe fanii PSD că se poartă negocieri pentru aducerea în țară a sabiei lui Ștefan cel Mare – un moldovean prost, cum ar spune Ciolacu la un pahar de vin.

Negocierile au fost reluate din punctul în care le-a lăsat Adrian Năstase. Sabia lui Ștefan este extrem de valoroasă. Le amintește turcilor de imperiul de altădată, de bătăliile câștigate și de birurile încasate de la domnitorii români. Este ca și cum peste ani, când Statele Unite vor înceta să mai fie un imperiu, președintele României va merge în vizită la Casa Albă pentru a negocia recuperarea roților din față de la primul sistem Patriot vândut României cu scopul de a-i căsăpi pe ruși (și ajuns, între timp, pe frontul din Ucraina).

Dat fiind că publicul votant a cam aruncat televizoarele pe geam, partidele s-au concentrat pe distribuirea mesajele în mediul online și cu ajutorul afișelor stradale. O campanie anostă, fără sare și piper. Au ieșit în evidență doar cei doi saltimbanci liberali din Parlament care s-au mușcat de nas.

Pentru 33 de locuri de europarlamentar extrem de bine plătite (practic, o șpagă mascată), candidații partidelor globaliste din România s-au remarcat printr-un mesaj aproape inexistent. Atât de multe golănii s-au făcut la Bruxelles în ultimii ani, încât ar fi pur și simplu sinucigaș să promovezi imaginea unor lideri ca Ursula von der Leyen și politicile publice aferente – progresiste, pro-război, pro-federalizare, anti-familie și anti-creștine.

Alianța PSD+PNL=LOVE este strâns legată de neomarxiștii aflați momentan la butoanele Uniunii Europene. Așa că oricine votează candidații cuplului Ciucă-Ciolacu pune de fapt ștampila fix pe figura potlogăriței Ursula.

Situația rămâne neschimbată dacă ne referim la Alianța Dreapta Unită, aka USR-PMP-Forța Dreptei. Trecând peste amănuntul hazliu legat de legătura invizibilă dintre cele trei partide și „dreapta” clasică, Ludovic Orban, Eugen Tomac și oamenii lui Cătălin Drulă au colaborat extrem de fructuos cu Ursula von der Leyen (inclusiv în pandemie!). Ei manifestă un adevărat cult al personalității față de birocrații globaliști de la Bruxelles.

Desigur, după ce DNA i-a inculpat pe useriștii Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, președintele-rangă și-a schimbat puțin atitudinea și, mai nou, a declarat că europarlamentarii USR „nu o vor vota pe Ursula von der Leyen” pentru un nou mandat. Comic Drulă, nu-i așa?

La rândul lor, securiștii de la PMP ghidonați din umbră de marinarul Băsescu vor să profite de imaginea proastă a șefei Comisiei Europene. „Dacă o vrem pe Ursula von der Leyen, votăm PNL şi PSD. Dacă vrem un preşedinte al Comisiei care să nu mai facă trăznăi cu vaccinurile şi să refuze să dea explicaţii Parchetului European, nu votăm PSD şi PNL”, spune acum Traian Băsescu, de parcă Alianța Dreapta Unită nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Să ne amintim doar de celebra fotografie din biroul sărbătoritului Orban, cu Bogdan Aurescu savurându-și trabucul la un pahar de whisky, cu masca sub bărbie. Ca să nu mai vorbim despre mizeriile impuse de miniștrii USR Voiculescu și Mihăilă.

Altfel, cu siguranță unii vor spune că sistemul e corupt în întregime și că participarea la vot se va dovedi, în cele din urmă, inutilă. Însă dacă stăm acasă pe 9 iunie, dezgustați dintr-un motiv sau altul, rezultatul va fi garantat: perpetuarea la putere a acelorași mafioți globaliști de la PSD, PNL, USR, PMP și Forța Dreptei.

Autor: Adrian Onciu

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.