Cum a pedepsit Dumnezeu Socola și Gogomona

0

 

Anul 2.100, pe locurile unde odinioară ființase colonia mioritică. Vechii locuitori mioritici dispăruseră și în locul lor se așezaseră vremelnic niște populații nomade pestrițe.

Printre acești localnici de pripas circula o legendă despre foștii locuitori mioritici și despre cum i-a șters Dumnezeu de pe fața pământului. Cică mioriticii din ambele regiuni ale coloniei, Socola și Gogomona, decăzuseră în asemenea hal încât și-au pus în fruntea coloniei pe cei mai proști dintre cei mai proști dintre ei. Asta l-a mâniat peste măsură pe Dumnezeu. Și Domnul cugeta astfel:

– Mioriticilor, Miticilor și Gogomănicilor, deja m-ați mâniat rău când v-ați pus în frunte o formă de viață hibridă, o corcitură ieșită din încrucișarea unui ficus cu un leneș, Klaun Prostaniss. După ce că pute de prost ce e, mai e și îndrăcit și îngâmfat de nu-i ajungeți nici cu trei prăjini la nas. Dar v-am iertat și această neghiobie.

– Apoi m-ați mâniat și mai mult atunci când ați mai împins în frunte un alt mare gogoman, o corcitură de maimuță, Ciumpalacu îl alintați voi. Ba l-ați înscăunat și prim-sinistru. Și v-am iertat și această neghiobie.

– Dar să-l împingeți în față pe cel mai prost nu doar din colonie, ci chiar din întreaga galaxie? Tocmai pe măCiucă să-l puneți în frunte? Ăla care în loc de creier are doar glande sudoripare? Și văd că vreți să-l faceți acum și președinte! Asta nu pot să v-o mai iert! Cred că voi lovi Socola și Gogomona cu un potop de foc și pucioasă, căci nu mai pot să îngădui atâta prostie pe fața pământului.

Legenda spune că un singur mioritic era plăcut în ochii lui Dumnezeu. I se spunea Sihastrul și trăia în inima munților, rugând-se neîncetat la Dumnezeu pentru iertarea mioriticilor. Era considerat un sfânt în viață. Autoritățile de ocupație ale coloniei, compuse din asasini care de care mai îmbătrâniți în crime și ticăloșii, trimiseseră nenumărate comandouri să-l găsească pe Sihastrul și să-l aducă în fața lor, pentru a-l vaccina și a-l integra în comunitatea mioritică civilizată. Dar toți trimișii au dispărut și n-au mai fost găsiți niciodată, de parcă-i înghițise pământul.

Simțind mânia lui Dumnezeu, Sihastru se așeză în genunchi și îl rugă din nou pe Dumnezeu să-i ierte pe mioriticii Socolei și Gogomonei.

– Nu pot să-i mai iert, Sihastre! măCiucă a fost picătura care a umplut paharul răbdării Mele. Căci și răbdarea Mea are o limită. Auzi la ei, să și-l pună în frunte ca pe un păduche, pe cel mai prost din galaxie, tăntălăul măCiucă! Voi pogorî un potop de foc și pucioasă asupra Socolei și Gogomonei și-i voi nimici pe toți mioriticii. Doar pe tine te voi lăsa în viață.

– Doamne, dar poate că măCiucă nu e chiar cel mai prost din colonie. Doamne, promiți că vei ierta pe mioritici dacă voi găsi printre ei o sută mai proști decât măCiucă?

– Voi cruța pe ei și cetățile lor dacă vei găsi o sută mai proști.

A căutat Sihastru cât a căutat și repede a înțeles că nu sunt șanse să găsească o sută de mioritici mai proști decât măCiucă. Și s-a rugat iar Domului…

– Doamne, nu cred că se găsesc în toată colonia o sută de mioritici mai proști decât măCiucă. Dar dacă voi găsi cincizeci promiți că-i vei cruța?

– Da, îi voi cruța!

A mai căutat Sihastru ceva vreme și repede a înțeles că este greu să găsească cincizeci mai proști decât sinistrul măCiucă. Și s-a gândit să-l înduplece pe Dumnezeu să cruțe mioriticii dacă va găsi doar zece mai proști decât măCiucă. Și Dumnezeu s-a înduplecat și de această dată.

A căutat Sihastru cu disperare dar, deși verificase aproape toți mioriticii, simțea că este aproape imposibil să găsească zece mai proști decât măCiucă.

Atunci Sihastru și-a luat inima în dinți, a căzut în genunchi în fața Sa și i-a adresat o ultimă rugăciune lui Dumnezeu.

– Doamne, dar dacă voi găsi măcar un singur mioritic mai prost decât măCiucă crezi că ai putea să-mi cruți poporul de urgia pe care i-ai hărăzit-o?

– Îi voi cruța dacă vei găsi fie și numai unul singur mai prost decât măCiucă.

Și s-a apucat Sihastru de căutat, zi de vară până-n seară, a căutat și a tot căutat dar mai prost ca măCiucă tot n-a aflat. Deznădăjduit, Sihastru nu mai avea curaj să se arate în fața lui Dumnezeu și să-l mai roage ceva. Dar Dumnezeu i-a vorbit:

– Sihastre, răbdarea Mea a ajuns la sfârșit. Eu știam că nu vei găsi vreunul mai prost decât măCiucă. Dar tu n-ai vrut să crezi. Tu, Batman, Batman! Aproape că am obosit și Eu de când a venit măCiucă pe lume. A trebuit să intervin contra destinului și să-l salvez de mii de ori de la moarte. La cât e de prost trebuia să intervin și când traversa strada, altfel dădeau mașinile peste el.

Voi pârjoli Socola și Gogomona și toți mioriticii vor pieri! Doar pe tine te voi lăsa în viață. Tu vei povesti lumii ce s-a întâmplat cu mioriticii și vei transmite pilda Mea mai departe: Cei ce vor face precum mioriticii și-și vor pune pe cei mai proști în frunte, la fel ca mioriticii vor fi loviți și la fel ca ei vor pieri!

Autor: Albert Toma

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.