Iubiți România, că altă țară nu aveți!

0

Mai învățați naibii să mai și iubiți și susțineți România, nu doar să o înjurați!

E trecut de miezul nopții la Köln! Stau la balcon, cu o bere rece, după ce împreună cu toți suporterii români prezenți la stadion am aplaudat și încurajat Echipa națională de fotbal a României!

Pentru mine, cel mai greu moment al zilei nu a fost victoria Belgiei, ci să îi încurajez pe piticii mei, cu care am fost la meci, că România merită, că nu e final de drum, că a spera și a crede în tine e cel mai important lucru de pe pământ.

Maria plângea la primul gol al Belgiei, Matei mai avea puțin și intra pe teren! Pentru ei, faptul ca am venit la UEFA EURO 2024 a fost cea mai bună lecție despre victorie, despre curaj, despre încredere și demnitate!

Am luat bilete la toate meciurile României fără să știu ca vom câștiga cu Ucraina, având nenumărate remarci de genul: suntem praf! Dar m-am bucurat că suntem aici, la acest spectacol, unde recunosc că nici eu nu credeam că ne vom califica!

România a arătat bine și azi! Am jucat bine, am fost la milimetri de gol în ambele reprize! Noi, toți cei prezenți pe stadion, am încurajat și la final am aplaudat echipa României!

În grupul de români de azi am văzut multă încredere și mult respect. Au fost oameni veniți în scaunul cu rotile, oameni cu copii în cărucior, români care și-au luat liber de la joburile din vest și au cheltuit economiile de un an pentru a susține România! Am avut lângă noi suporteri englezi și nemți care au aplaudat și galeria română, dar și jocul României. Care s-au molipsit de la sărbătoarea românească de la München sau de la Koln. Căci da, ăștia cam apreciază spectacolul uman sau fotbalistic!

România știe să trăiască, știe să se bucure și a învățat să fie mare. Azi, la Koln, stadionul era aproape galben, iar belgienii erau prea puțini, prea tăcuți!

România nu înseamnă doar probleme, milă și sărăcie! România a demonstrat și pe teren și în tribune că știe să fie demnă, știe să facă spectacol de nota zece, are curaj și demnitate!

Că vom bate Slovacia sau nu, România a câștigat zilele astea mult la imagine și prin fotbal, dar și prin suporteri! Am demonstrat că suntem o națiune puternică, civilizată și unită!

Voi, cei care vă credeți zmei și vreți finala Euro, care de pe canapea îi înjurați pe jucători, vă spun așa: voi ce mare realizare aveți în viață? Vă știu tipul! Voi sunteți cei mereu nemulțumiți, cei care sunteți primii care înjură și care dau în omul căzut, cei care credeți că le știți pe toate, cei care loviți în cei care au avut curajul să creadă și să viseze!

Dacă, spre exemplu, eu azi mi-aș pierde afacerea, ar fi sute de deștepți care vor spune că știau ei mai bine cum să o facă! Și care ar găsi mii de motive și de idei mărețe! Dar, culmea, nu ar avea unul curajul de a risca pentru propria afacere, dar știu toți să comenteze pe barba și pe efortul altuia! Așa e și în fotbal! Mulți vă pricepeți, de pe canapea! Mulți ați fi șutat mai bine, ați fi antrenat mai bine, între două beri în fața TV-ului, dar nu aveți curajul de a risca nici măcar un euro pentru a sprijini România!

Vă cunosc bine pe voi! Cei care credeți că România e de kakat de la A la Z, dar nu ați fi dispuși să curățați kakatul ăsta, pentru binele altora! Vă motivează și vă stimulează doar ideea că avem kakat de arătat cu degetul, nu și de curățat și reparat!

HAI ROMÂNIA! Sper să câștigi cu Slovacia, iar dacă nu, sper să rămâi cu curajul și cu atitudinea din aceste zile, pentru următoarele calificări și următoarele turnee!

Pentru miștocarii de servici: huo, că viața nu e chiar o glumă și de la deștept la bufon e doar o linie subțire!

Încercați să nu fiți bufoni și lingăi! Căci nu vă ține nimeni minte pentru asta !

HAI ROMÂNIA! Și iubiți România, că altă țară nu aveți! Nu vă place? Faceți efortul de a repara ce nu vă place, demonstrați că puteți mai mult! În rest…….vorbe goale!

Autor: Mihai Răzvan Moraru

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.