Nu reușim să ne percepem valoarea lăsată moștenire de înaintași

1

Cum ne tăiem noi craca de sub picioare nu ne-o taie nimeni, pentru că atât de mici am ajuns.

În poza atașată este statuia unui nobil dac flancat de două statui ale nobilimii romane. Ansamblul stă la loc de cinste în muzeul Vaticanului. Dacă urmărim proporțiile ansamblului vedem cum nobilul dac se impune mai ales prin mărime, comparativ cu cele doua doamne.

Ca să trecem la subiect, cred ca trebuie sa observăm următoarele.

– Dacii și nobilimea dacă sunt la loc de cinste în capitala învingătorului, noi îi ponegrim și oricine îndrăznește să zică ceva este tratat cu eticheta de „dacopat”. Ne cinstesc ăia istoria și moștenirea, noi o aruncăm la gunoiul „dacopatiei”.

– Ne place să ne renegăm trecutul, uitând că tocmai el ne oferă rădăcini și identitate. Asta să o înghită toți cei care bat monedă doar pe latinitatea noastră, dar le pute la nas moștenirea dacă. Dacă le stă în gât moștenirea dacă, eu zic să tragă un gât de Mister Muscolo gel, îi desfundă garantat.

– De ce avem un complex de inferioritate față de străini? Păi poate tocmai din cauza faptului că nu ne cunoaștem istoria și automat nu avem mândria trecutului nostru. Nu reușim să ne percepem valoarea lăsată moștenire de înaintași. Suntem fierți pe Halloween dar ne put la nas dacii cu varză, viezure, ițari, opinci sau alte moșteniri etno-lingvistice dacice.

Ca o încheiere. Dacă SUA aveau moștenirea noastră, filmele cu daci câștigau premii Oscar pe bandă rulantă, ale noastre sunt moștenire ceaușistă. Și cred ca asta zice destul.

Autor: Manole Cezar

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Agatârșii au fost strămoșii noștri, cu mult înainte de geții consemnați de Herodot drept „cei mai viteji și mai drepți”, dar nu sunt izvoare scrise despre ei decât foarte puține, iar săpăturile arheologice de acum 70 de ani nu au fost urmate de informații impresionante. Tot Herodot îi menționează pe Valea Mureșului acum 2500 de ani în „Historia”. Agatârșii erau arieni, indo-europeni, motiv pentru care tibetanii ne consideră unul dintre „popoarele alese!”. Ne tragem dintr-o rasă de zei! Unul dintre fiii lui Hercule, spunea Herodot în scrierile sale, a fost strămoșul agatârșilor. Pentru ce suntem astăzi atât de blegi, habar n-am să vă spun! La fel cum nu-mi pot explica de ce unora le pute propria origine. Mai menționez un aspect, de fapt o trăsătură ESENȚIALĂ lăsată moștenire dacilor: agatârșii NU cunoșteau sclavia, ceea ce au transmis mai departe dacilor!!! Asta… ca să vedeți la ce nivel ne poziționăm astăzi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.