Vocea unui copil

0

Gaza - PalestinaNu mai pot scrie frecvent despre masacrul din Gaza, care a continuat neabătut și în ultimele zile. Pur și simplu, imaginile de acolo sunt devastatoare pentru orice om care are un strop de empatie. Pentru anumiți sociopați sau neoprotestanții care și-au făcut vițel de aur din acest stat, motiv de satisfacție sau cel mult de tăcere absolută.

Din câte văd, se dorește o purificare etnică, procedeu care a mai fost pus în practică când au fost puse bazele statului Israel cu forța armelor (găsiți mărturii în recentul documentar israelian «Masacrul de la Tantura», prezentat la festivalul de la Sundance, tradus în limba română), dar nivelul la care este adus acest genocid acum, în plină eră a „Drepturilor Omului”, este absolut revoltător.

Că guvernul Netanyahu acționează ca un grup mafiot inclusiv cu instanțele internaționale a reieșit zilele trecute, când în The Guardian a fost scos la iveală faptul că l-au trimis pe șeful Mossad până de curând, Yossy Cohen, ca să o amenințe pe procuroarea șefă a Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda, care se pregătea să deschidă o anchetă oficială cu privire la presupuse crime de război și crime împotriva umanității din teritoriile palestiniene ocupate. Era anul 2021. Pentru că situația de acolo e gravă nu de acum, când a ajuns la paroxism.

Cohen i-a transmis procuroarei șefe în întâlnirile directe, citez: „Ar trebui să ne ajuți și să ne lași să avem grijă de tine. Nu vrei să te bagi în lucruri care ar putea compromite securitatea ta sau a familiei tale”.

Deci asta nu o spune Al Capone unui gangster incomod dintr-o familie rivală, ci șeful Mossad procurorului șef al Curții Penale Internaționale. Evident că au umblat și puțin la familie cu șantajul și au „obținut transcrieri ale unor discuții secrete ale soțului ei”, cum au susținut două surse.

Succesorul lui Bensouda la funcția de procuror-șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, avocat britanic specializat în dreptul penal internațional și dreptul internațional al drepturilor omului, a anunțat deja că „va cere un mandat de arestare pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu, în legătură cu acțiunile țării sale în războiul din Gaza”.

Bref, astăzi suntem încă în Ziua Internațională a Copilului. După cum probabil unii dintre dumneavoastră știu, peste 15.000 de copii au fost uciși în operațiunea armată din Fâșia Gaza începută în octombrie anul trecut.

Numele lor sunt citite cu voce tare de voluntarii convocaţi de către iniţiativa «Să le aducem un omagiu copiilor din Gaza», în centrul Berlinului, în faţa monumentului Victimelor Războiului şi Dictaturilor. Acțiunea se întâmplă chiar acum, când scriu aceste rânduri, și se va încheia, conform Agerpres, la miezul nopții, după 14 ore de citire neîntreruptă a numelor și vârstei acestor victime inocente.

Titlul acestei postări este și titlul melodiei compuse de legendarul Eric Clapton la sfârșitul anului trecut, când numărul de victime nu ajunsese la cifra halucinantă de acum. La 31 octombrie muriseră, în doar trei săptămâni de bombardamente israeliene, mai mulți copii palestinieni decât toți copiii morți într-un an întreg în toate conflictele militare active din restul lumii – 3.457 de suflete. Repet, cifra copiilor uciși până astăzi este de peste 15.000…

Pentru curajul acestui mare artist care a semnalat crimele în masă din Gaza, atacat în presa mainstream ca „antisemit și conspiraționist”, vă rog să ascultați acest lamento orchestral, fără cuvinte. Imaginile – amplificate între timp de mai multe ori de realitatea de la fața locului – deși sunt alese ca să poată fi acceptate de algoritmii YouTube, arată un chip al suferinței greu de îndurat.

Autor: Iulian Capsali

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.