Evoluția manipulării psihologice în societățile democratice

0

De ce instituția manipulează realitatea pentru a justifica ambițiile de putere și control

În urmă cu 12 ani, am fost introdus în conceptul neliniștitor al Războiului din generația a 4-a. Pe măsură ce am învățat mecanica propagandei, am găsit această noțiune atât intrigantă, cât și alarmantă. Ea a expus cât de departe vor merge guvernele și elitele pentru a manipula masele, evitând, în același timp, conflictul direct atunci când este posibil.

Trecerea către războiul de generația a 4-a a fost stimulată de o sursă neașteptată: publicul larg. După Revoluția Americană, a devenit clar că dominarea civililor cu forța militară nu mai putea avea o victorie garantată. Soluția? Un nou tip de război, care se baza pe manipularea psihologică pentru a slăbi și a dezarma populația. Scopul: să convingă masele că o guvernare autoritară este inevitabilă.

O componentă crucială a acestui război psihologic implică utilizarea pârghiei economice pentru ingineria socială. Cu un secol în urmă, aceasta a luat forma băncilor, care creează mecanisme nesfârșite de îndatorare și controlează emisiunea de monedă. Dar ambițiile elitelor au crescut.

Acum încearcă să modifice însăși natura banilor prin intermediul monedelor digitale ale Băncii Centrale (CBDC). Această schimbare este însoțită de o încercare de a influența comportamentul public prin legarea ideologiei „justiției sociale” de participarea economică prin standarde de mediu, sociale și guvernare (ESG).

Mesajul este clar: dacă doriți acces la credit, bani și capacitatea de a concura în această așa-numită piață „incluzivă”, trebuie să îmbrățișați religia trezirii. Rezistența înseamnă să riscați accesul la comerț și, în cele din urmă, supraviețuirea familiei tale.

O forță formidabilă în acest război mental este manipularea ferestrei Overton, care transformă pietrele de temelie ale culturii în presupuși răufăcători. Această schimbare este orchestrată de o mișcare pe care unii au numit-o „religia deconstrucției” sau, mai în derizoriu, „Cultul Trezirii”.

Luați în considerare orice valoare de bază sau principiu care stă la baza civilizației occidentale: meritocrația, încrederea în sine, forța mentală, libertatea cu responsabilitate, recompensele muncii grele și a familiei, protejarea copiilor de influențele dăunătoare, disciplina peste hedonism, logica și rațiunea față de fanatism, și conservarea patrimoniului și a istoriei. Acestea sunt pietrele de bază ale societății noastre, iar cultul „trezirii” are intenția să le demonteze pe toate. Acest atac psihologic asupra Occidentului este bine finanțat, cu miliarde de dolari de la think tank-uri globaliste precum Fundația Ford, Fundația Rockefeller și Fundația Open Society.

Acești globaliști consideră manipularea publică și ingineria socială ca dreptul lor de naștere, destinul lor manifest. Ei sugerează cu aroganță că omenirea ar coborî cumva în haos și autodistrugere fără mâna lor călăuzitoare. După cum a observat odată renumitul propagandist Edward Bernays:

„Manipularea conștientă și inteligentă a obiceiurilor și opiniilor organizate ale maselor este un element important în societatea democratică… Cei care manipulează acest mecanism nevăzut al societății constituie un guvern invizibil care este adevărata putere de conducere a țării noastre… Noi suntem guvernați, mințile noastre sunt modelate, gusturile noastre formate, ideile noastre sugerate, în mare parte de oameni despre care nu am auzit niciodată… În aproape fiecare act al vieții noastre de zi cu zi, fie în sfera politicii sau în afaceri, în conduita noastră socială sau gândirea noastră etică, suntem dominați de un număr relativ mic de persoane… care înțeleg procesele mentale și tiparele sociale ale maselor. Ei sunt cei care trag firele care controlează mintea publicului”.

Bernays și contemporanii săi au conceput operațiunile psihologice ca un mijloc de a păstra un anumit status quo, cu cei de la putere așezați în siguranță în spatele scenei, departe de controlul public și de furie.

Conceptul de „guvern din umbră” a prins rădăcini în epoca lui Bernays, dar ceea ce a servit cândva ca un instrument pentru a menține masele în întuneric a evoluat acum într-o strategie de război împotriva lor. Natura insidioasă a Războiului de generație a 4-a își găsește originile în lumea tulbure a managementului percepției.

S-ar putea întreba în mod rezonabil cum ar putea fi purtat un astfel de război fără a folosi soldați, arme, bombe, tancuri sau drone. Cu siguranță, asta sună a paranoia. Totuși, așa cum este detaliat într-un document intern al armatei americane, odinioară, intitulat «De la Psyop la Mindwar», potențialul de sabotaj prin metodele de generația a 4-a este atât real, cât și alarmant. Documentul, scris în 1980 de Lt. Colonel Michael Aquino, un autoproclamat satanist, și Colonelul Paul Vallely, conturează strategia de a determina o populație țintă să se auto-înrobească prin erodarea structurilor sale de bază prin război psihologic.

Teoria lui Aquino a postulat că armata SUA nu a folosit pe deplin operațiunile psihologice ca o completare a operațiunilor cinetice. El a susținut că psiops ar putea și ar trebui să servească drept armă principală pentru distrugerea unei națiuni inamice sau pentru controlul unei populații interne, fără a recurge la distrugerea provocată de munițiile convenționale.

Într-o prefață din 2003 la Mindwar, Aquino a încercat să minimizeze aspectele mai sinistre ale propunerii sale, sugerând că războiul psihologic ar putea fi folosit pentru a „covârși inamicul cu argumente” și „a prelua controlul asupra tuturor mijloacelor prin care guvernul și populația să procesează informațiile, să se hotărască”.

Furnitura de bunăvoință din cuvintele lui Aquino este pe cât de subțire, pe atât de tulburătoare. Mai târziu, el a încercat să se distanțeze de aspectele mai controversate ale documentului, respingând expunerea lui Mindwar în „cercurile conspirației” drept o „mare neînțelegere”. Cu toate acestea, rolul ocultismului în eșaloanele superioare ale armatei și guvernului nu poate fi respins atât de ușor.

Mindwar se străduiește să se distanțeze de reputația pătată a eforturilor de propagandă folosite de naziști și comuniști, dar principiile sale de bază rămân profund tulburătoare. Propaganda, prin însăși natura sa, este asociată cu înșelăciunea și pe bună dreptate. Cu toate acestea, Aquino și cohortele sale susțin că noua lor abordare a operațiunilor psihologice se va baza pe „adevăr” pentru a manipula masele. Întrebarea devine atunci, cine deține puterea de a determina ce constituie „adevărul”? În lumea lui Aquino, cei care dețin puterea și caută controlul mai presus de orice.

Ipocrizia lui Mindwar este scoasă la iveală în premisa sa fundamentală: că establishment-ul va propaganda întotdeauna folosind adevărul, pentru că ceea ce este considerat o minciună astăzi poate fi remarcat ca adevăr mâine. După cum afirmă însuși Aquino, „MindWar nu are nimic de-a face cu înșelăciunea sau chiar cu adevărul ‘selectat’ – și, prin urmare, înșelător. Mai degrabă, afirmă un întreg adevăr care, dacă nu există acum, va fi forțat să existe de voința Statelor Unite”. Această afirmație, în sine, este o manipulare a realității, o răsucire a adevărului pentru a se potrivi viziunii oamenilor care tânjesc la putere.

Mindwar, ca document, este o piesă de propagandă care nu poate să nu denatureze realitatea pentru a justifica ambițiile celor care caută puterea mai presus de orice. Vă încurajez să citiți lucrarea (legată mai sus); conceptele descrise în ea sunt folosite astăzi împotriva poporului american și a publicului occidental. Argumentele necinstite prezentate în Mindwar sunt aceleași folosite de guvernele actuale pentru a justifica propaganda de stat și cenzura în masă a opiniilor opuse, toate în numele securității și al binelui mai mare.

Mai mult, idealurile și scopurile mișcării trezite au o asemănare izbitoare cu religiile narcisiste ale satanismului și luciferianismului pe care Aquino le admira atât de mult. Sunt sigur că această asemănare este pur întâmplătoare.

Conservatorii și susținătorii libertății au fost dezavantajați în acest „război mental”, deoarece înțelegerea lor despre război este înrădăcinată într-un model tradițional de confruntare directă. Își îndreaptă armele spre ei și ei răspund la fel, refuzându-și controlul. Cu toate acestea, nu toate războaiele sunt concepute pentru a distruge oamenii în mod direct, iar unele războaie sunt purtate într-un mod laș pentru a evita confruntarea directă.

Avocații războiului mental ar putea argumenta că tacticile lor sunt asemănătoare cu strategiile de război de gherilă. Cu toate acestea, susțin că aceste metode se aseamănă mult mai mult cu cele folosite de teroriști, cu o distincție crucială între cele două.

Globaliștii înțeleg că, odată ce începe conflictul armat, își pierd capacitatea de a manipula cu meticulozitate rezultatul și pot deveni ei înșiși ținte. Obiectivul operațiunilor psihologice este fie de a insufla frica într-o populație, de a o descuraja să riposteze, fie de a produce sprijin popular prin înșelăciune, făcând orice potențială revoltă cât mai marginală.

Această strategie explică finanțarea activismului trezit și îndoctrinarea tinerilor occidentali. Îndoctrinând copiii de astăzi, globaliştii speră să înlocuiască Occidentul prin demonizarea lui în mintea lor, evitând eventual conflictul cu totul.

Această luptă se extinde dincolo de narațiunea simplistă „stânga vs dreapta”. Adevăratul dușman sunt instituțiile globaliste care amenință existența civilizației noastre. Până la eradicarea acestui cancer, pacea va rămâne evazivă, indiferent de ce parte a spectrului politic iese învingătoare.

Cu toate acestea, este leneș din punct de vedere intelectual să respingem acest conflict ca fiind un simplu produs secundar al falsei paradigme stânga/dreapta. Stângii îi servește, într-adevăr, ca o forță paramilitară, pe deplin sprijinită și controlată de globalişti. Pentru a ajunge la elitele cu bani, probabil că trebuie să ne confruntăm mai întâi cu stângiștii. Această confruntare poate lua forma înlăturării lor din poziții de influență asupra următoarei generații, o strategie pe care o folosesc acum unele state conservatoare, sau prin excluderea lor dintr-un stat sau dintr-o țară în întregime. În vremuri de război, cei care caută să distrugă libertatea pierd beneficiile acestei libertăți.

Pentru a înțelege pe deplin situația, este esențial să recunoaștem că un război este, de fapt, asupra noastră. Mișcarea de trezire este o operațiune psihologică concepută de globaliști, străduindu-se să devină sistemul dominant de gândire și o ideologie relativă din punct de vedere moral. Pentru a reuși, se bazează pe un anumit set de circumstanțe: convingerea că oamenii din Occident nu vor adopta o poziție de luptă în fața atacului psihologic. Atâta timp cât vom continua să privim războiul doar ca o confruntare fizică, vom rămâne pasivi în fața unui bombardament cultural mai sofisticat.

Pentru ca Războiul de generație a 4-a să aibă succes, populația țintă trebuie să respecte un set strict de reguli, în timp ce părții adverse i se acordă libertatea de a face ravagii fără reținere. Organizației i se permite să declanșeze distrugere totală asupra adversarilor lor, în timp ce cei care îndrăznesc să se apere, chiar și prin cuvinte, sunt pedepsiți.

Totuși, ce se întâmplă atunci când patrioții devin indiferenți la o astfel de cenzură? Ce se întâmplă când superficialitatea opiniei publice nu mai domină? Ce se întâmplă atunci când obiectivul trece de la triumfarea în dezbaterile politice sau în domeniul discursului public la asigurarea victoriei în conflictul tangibil care se află în fața noastră?

Într-un astfel de scenariu, peisajul Americii și al lumii occidentale ar fi irevocabil alterat. Rezultatul final, fie el pozitiv sau negativ, va depinde de identitatea celor rămași de reconstruit odată ce praful se va așeza.

Preluare: alilybit.com

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.