Singur împotriva tuturor 

2

„Lumea bună” de la Bruxelles a fost de-a dreptul oripilată după ce Viktor Orban a aterizat la Moscova și s-a întâlnit cu președintele Putin. Toți liderii marcanți ai UE au protestat vehement, iar din corul marionetelor lui Biden nu a lipsit cancelarul Scholz (Macron fiind ocupat cu alegerile, iar Sunak cu împachetarea bagajelor).

Ideea principală a fost următoarea: Orban, momentan președinte al Consiliului European, NU a sosit la Kremlin în calitate de reprezentant al UE. Iar statele membre vor susține în continuare regimul Zelensky până când Putin își va retrage trupele. Adică pe termen nelimitat.

Vizita premierului maghiar la Moscova a survenit la câteva ore după discuțiile față-n față dintre Orban și Zelensky. Așa că Putin a luat pulsul Kievului aproape în timp real, fără a-și face mari speranțe cu privire la posibile negocieri de pace.

Faptul că toți liderii de la Bruxelles și Washington sunt interesați mai degrabă de prelungirea și escaladarea războiului, decât de negocieri, a încetat să mai fie demult un secret. Deși Ucraina pierde oameni și teren zi de zi, există în subconștientul colectiv occidental speranța că se va produce o minune și Zelensky va câștiga. Sau măcar îl va pune pe Putin în situația de a se retrage temporar, cu coada-ntre picioare.

Viktor Orban, așa-numitul „cal troian al Moscovei în UE și NATO”, pare a fi singurul politician european care vede clar gravitatea momentului și încearcă să salveze ce se mai poate salva, pe ultima sută de metri. De altfel, nu este deloc întâmplător faptul că Orban a evitat să-și trimită europarlamentarii în grupurile așa-zis suveraniste din PE, conduse de Meloni și Le Pen. Cele două sunt pro-război cu Rusia. Ceea ce le face complet incompatibile cu poziția Budapestei.

Desigur, demersul singular al lui Orban schimbă prea puțin datele problemei. Atât statele membre luate ca entități distincte, cât și Uniunea condusă de potlogărița Ursula von der Leyen, continuă sprijinul neabătut – financiar, militar și logistic – pentru o cauză pierdută. Dar soldată cu sute de mii de morți și daune materiale greu de estimat. Demersurile complet iresponsabile ale politicienilor globaliști aflați la cârmă au atras, în mod logic, o reacție de respingere din partea electoratului. În aproape întreg occidentul, în Austria, Olanda, Germania, Franța sau Marea Britanie, populația i-a taxat dur la vot pe acești lideri-marionetă, aflați sub controlul direct al Casei Albe.

Simplii cetățeni au constatat că Europa a devenit vaca de muls a partenerilor strategici din Statele Unite și posibil viitor câmp de luptă cu rușii, odată cu escaladarea războiului.

Politicieni ca Sunak, Scholz sau Macron au aflat pe propria piele ce înseamnă să-ți înșeli concetățenii. Doar că ei sunt simpli pioni de sacrificiu, iar cei care vin în urma lor, gen Meloni sau Le Pen, continuă aceleași politici globaliste, războinice, impuse de Casa Albă și Pentagon.

Cu o floare nu se face primăvară. Din poziția de președinte al Consiliului European lipsit de puteri executive, Orban se află în situația de a înota de unul singur împotriva curentului. Premierul Ungariei își pune speranțele, probabil, în revenirea lui Trump la Casa Albă. Și asta deși nimeni nu știe, deocamdată, dacă fostul președinte al SUA va găsi o soluție-minune la conflictul din Ucraina sau mai degrabă va turna gaz peste foc și va șubrezi și mai tare poziția Europei.

Autor: Adrian Onciu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Un mic amendament cu privire la utilizarea termenului de razboinica (politica) . Adunatura de pederaști, labagii și lezbiene spurcate care formeaza gruparea fetida de lindine (nu lideri) de la conducerea țarilor din MUE (inclusiv idiotul adormit din capu la statul eșuat) sunt razboinici atunci cand ataca femeile, copiii și persoanele cu dezabilitați locomotorii. Mai razboinici de-atat sunt militarii din penta-fuckin-con, insa numai in filmele javreiești de la hollywood (actualmente evilwood), și cand se ebat cu mitralierele și tunurile, bomble interzise cu fragmeeeentațiee și cele cu forfor impotriva copiilor aflați pee plaje,a femeilor, a civililor in general. Un singur soldat rus poatee bate, sa-i asculte cu urechea ,douazeci de pederaști din marina de cacat a uss. Un romanaș de-al nosru bate doar nouasprezece scarnavii marine…Este ușor sa dai bani printați la imprimanta javrei scarnave muienski, cel mai criminal javreu askenard, mai vinovat chiar decat scarnavia javreiasca din capu la județul palestinian israel cu pereje. Este mai mult deecat evident ce etnie spurcata se afla in spatele tuturor conflictelor la care este impins complexul militar industrial al USS – este etnia spurcata din care au mai scapat cateva exemplare dupa terminarea ww2și care fiind paduchi traind pe diverse gazde, s-au inmulțit din nou și istoria se va tot repeta pana vor disparea definitiv.Razboiul din cadrul Russiei se va termina cand Putin, ori un alt patriot, va ucide naparca de pitic porno – javra askenarda impuțita criminala. Palestina libera de paduchi !

  2. Vizita lui Orban la Moscova a fost REMARCABILĂ! Pentru că a demonstrat că decența și curajul NU au dispărut cu desăvârșire din rândul elitelor europene. Riposta premierului maghiar la batjocura celor doi lachei ai SUA – Josep Borrell și Charles Michel – a fost exemplară evidențiind un caracter rezonabil și multă moderație. Ieri la Moscova, Vladimir Putin a confirmat că termenii săi de pace sunt neschimbați: vor exista o încetare imediată a ostilităților și o deschidere a negocierilor de pace doar atunci când Ucraina își va retrage armata din cele patru foste provincii (oblast) ucrainene pe care Rusia le-a încorporat în Federația sa: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. El a cerut în continuare Ucrainei să renunțe a intra în NATO în mod oficial și să limiteze dimensiunea forțelor sale armate printr-un acord care să îi garanteze securitatea. Liderul rus a reiterat că Rusia este pregătită să declare o încetare a focului și să intre în discuții de pace în orice moment, dar că Kievul refuză să facă acest lucru. Și a identificat un motiv pentru refuzul ucrainenilor pe care nu l-am auzit până acum, dar pe care media rusă l-a tratat pe larg: și anume, prin încheierea ostilităților, Kievul va trebui să pună capăt guvernării prin legea marțială și să organizeze alegeri prezidențiale, alegeri care au fost anulate în martie tocmai din cauza condițiilor prevăzute în cadrul acestei legi. Șansele ca actualul regim de la Kiev să câștige alegerile sunt – în estimarea Moscovei – zero, iar acest lucru este înțeles perfect de către Zelenski și clica sa obedientă. Nu mai pun la socoteală faptul că vor fi judecați pentru crime de război, atât el cât și complicii săi.

    În ceea ce privește discuțiile cu Orban, Putin a afirmat doar că acesta a expus punctul de vedere al Occidentului referitor la conflictul ucrainean, numind discuțiile dintre ei „sincere”, ceea ce în înțeles diplomatic înseamnă că părțile rămân departe în concepții una de cealaltă.

    Personal, consider că ceea ce a avut de spus prim-ministrul Ungariei a fost important pentru că a deschis noi perspective, trecând de la mentalitatea Bruxellesului – „război, război” și transporturi de arme din ce în ce mai mari pentru Kiev – la recunoașterea nevoii de pace prin diplomație. Omul a insistat asupra necesității redeschiderii dialogului, afirmând că pacea nu va veni de la sine, ci va necesita muncă asiduă, pentru care dialogul este o precondiție esențială. Orban a folosit vizita sa în Rusia pentru a face presiuni asupra conducerii UE în ceea ce privește acordarea de drepturi maghiarilor din regiunea Transcarpatia deținută de Ucraina. În plus, consider că premierul maghiar va șantaja conducerea UE, ca să nu-l mai constrângă la capitolul fonduri destinate țării sale, Budapesta fiind multă vreme amenințată că nu i se vor mai aloca bani din „pușculița” europeană. Oricum ar fi, Orban este un politician destul de viclean și dorește să profite la maximum de oportunitatea dialogului cu Moscova. Doar că în cazul unor concesii din partea Uniunii Europene, el își va reduce drastic „activitatea de menținere a păcii”, ceea ce denotă finețea politicii externe a Ungariei și totodată urmărirea interesului național de către politicienii țării. Totuși, în viitorul apropiat, dl. Onciu probabil va remarca în analizele domniei sale, că UE ar putea tăia veniturile Ungariei din fondurile sale, și, de asemenea, ar putea să vină cu noi amenzi pentru politica Budapestei față de imigranți, adică, vom observa negocieri și schimburi între părți, pentru că eu refuz să cred că lumea din Occident nu ar fi fost informată asupra intențiilor premierului maghiar de a merge la Moscova. FĂRĂ NICIUN DUBIU, Orban de la Moscova a fost angajat în primul rând în diplomația personală, exprimând poziția părții conservatoare a elitelor europene. Părerea mea.

    Nu există nicio constrângere imediată aici – elita de la Bruxelles joacă pe termen lung. Dar ungurul a fost ferm pe acest subiect, așa că sunt sigură că atât el cât și maimuțoiul de Szijjarto vor veni de mai multe ori la Moscova pentru a pune în discuție problemele și doleanțele Ucrainei. Dar, desigur, principalul lucru aici este poziția Rusiei, care a fost formulată de către Vladimir Putin cât mai clar posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.