De ce nu avem suficienți bani pentru educație și sănătate? Pentru că guvernul Ciolacu iartă de taxele către stat marile companii multinaționale!
Ieri și-a publicat rezultatele la 9 luni cea mai mare companie din România, OMV Petrom: profitul din exploatare 4,7 miliarde de lei (mai mic decât cel de 6,2 miliarde de lei pentru primele 9 luni din 2023), dar profitul net 3,9 miliarde de lei , cu mult mai mare decât profitul net la 9 luni de anul trecut , 2,5 miliarde de lei!
Imposibil veți zice: cum să ai un profit operațional cu 1,5 miliarde de lei mai mic decât anul trecut, dar un profit net cu 1,4 miliarde de lei mai mare față de 2023?
Și iată că se poate, oameni buni: căci anul trecut OMV Petrom a plătit 2,35 miliarde de lei contribuție de solidaritate pe țițeiul rafinat (un impozit impus prin regulament european), în vreme ce, anul acesta, OMV Petrom a plătit 0 lei aceeași contribuție!
Mai clar explicat: Moș Crăciun Ciolacu (sau Iohannis) a venit mai devreme și a fost extrem de generos cu austriecii de la OMV: le-a dăruit 2,35 miliarde de lei.
Dar ce face OMV Petrom cu banii? Păi ce să facă: niște depozite la băncile austriece din România. Iar băncile austriece împrumută apoi statul român cu acești bani, primind de la stat o dobândă dublă decât cea plătită către OMV Petrom.
Și-uite așa câștigă și OMV și băncile austriece, numai românii pierd. Să se uite acum Ciolacu sau Iohannis în ochii bolnavilor de cancer, lăsați fără medicamente oncologice și să le spună că nu au suficienți bani la buget!
Autor: Petrisor Peiu
Financialintelligenge.ro: Profitul net al OMV Petrom a crescut la 3,9 miliarde lei, în primele nouă luni, față de 2,5 miliarde lei în perioada similară din 2023, deși rezultatul din exploatare a fost în scădere cu 26%
Profitul net al OMV Petrom (SNP) a crescut la 3,9 miliarde lei, în primele nouă luni, față de 2,5 miliarde lei în perioada similară din 2023, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat: „În primele 9 luni ale anului, cererea de pe piață pentru toate produsele noastre a fost ușor mai mare, cu prețuri volatile, în scădere pentru gaze naturale și energie electrică și cu marje de rafinare semnificativ mai mici. Rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale pentru această perioadă s-a ridicat la 4,8 miliarde lei, susținut de eficiența activităților noastre integrate, totuși afectate de un nivel ridicat al intervențiilor de reglementare în sectorul gazelor naturale și energiei. Contribuția la bugetul de stat a fost de 12,5 miliarde de lei, similară cu cea de anul trecut.
Am continuat să ne transformăm activitățile pentru un viitor cu emisii scăzute de carbon, investițiile reflectând progresul strategiei noastre. Am avut investiții record pentru ianuarie – septembrie, de aproape 5 miliarde de lei, din care peste 40% sunt alocate unor proiecte strategice precum Neptun Deep, energie regenerabilă și electro-mobilitate”.