SUA, principalul stat terorist, Europa, servitorul său

2

Statele Unite sunt principalul stat terorist, iar Europa i se supune fiind prea laşă pentru a adopta o poziţie independentă – Noam Chomsky.

„Pe scena globală ne îndreptăm către o prăpastie în care suntem determinați să cădem și peste care brusc ne reducem perspectivele unei supraviețuiri decente. De fapt, sunt două, una este catastrofa ecologică, și nu avem prea mult timp ca să o rezolvăm și mergem în direcția greșită, iar cealaltă există de peste 70 de ani, amenințarea războiului nuclear, care în realitate crește” – Noam Chomsky.

„Sunt două state care se comportă agresiv în Orientul Mijlociu desfăşurând violenţe, acte teroriste, acte ilegale în mod constant. Amândouă sunt puteri nucleare (SUA și Israle-n.)”.

„Există un motiv pentru care, în sondajele de opinie internaţionale, desfăşurate de agenţii americane de sondare a opiniei publice, Statele Unite sunt văzute de departe ca fiind cea mai mare ameninţare la adresa păcii mondiale. Alte ţări nici măcar nu se apropie. Este interesant că presa americană a refuzat să publice acest lucru”.

Inţierea de către preşedintele american Barack Obama a unui program de modernizare a sistemului de arme nucleare în valoare de miliarde de dolari nu face decât să extindă arsenalul atomic american.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care faimosul ceas al apocalipsei, administrat de Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic, a fost împins la două minute distanţă de miezul nopţii în urmă cu câteva săptămâni. Miezul nopţii este sfârşitul. Acum este la trei minute de miezul nopţii. Este cel mai aproape în ultimii 30 de ani”.

Iranul are cheltuieli militare foarte scăzute chiar şi pentru standardele regiunii, iar doctrina strategică a Iranului este defensivă, concepută pentru a face faţă unui atac suficient de mult cât să intre în funcţiune diplomaţia. „Niciun analist de strategie cu capul pe umeri nu crede că Iranul ar putea folosi vreodată arma nucleară. Chiar dacă ar fi pregătit să facă acest lucru, ţara pur şi simplu ar fi spulberată şi nu există indicii că clericii care o conduc, indiferent ce credeţi despre ei, vor să vadă cum este distrus tot ceea ce au”.

„Cea mai gravă campanie teroristă din lume de până acum a fost orchestrată la Washington. Este campania globală de asasinate. Nu a existat niciodată o campanie teroristă la o astfel de scară” – Noam Chomsky, despre programul de atacuri cu drone.

„Europenii sunt prea laşi pentru a adopta o poziţie independentă” – Noam Chomsky, numind participarea UE la programul de extrădări extraordinare iniţiat de Statele Unite.

„Ideea că Ucraina ar putea adera la o alianţă militară occidentală ar fi inacceptabilă pentru orice lider rus. Aceasta datează din anii 1990, când s-a destrămat Uniunea Sovietică. S-a pus problema ce se va întâmpla cu NATO. Atunci Gorbaciov a fost de acord să permită reunificarea Germaniei şi aderarea la NATO. A fost o concesie remarcabilă, dar cu un quid pro quo: ca NATO să nu se extindă niciun centimetru în est. Aceasta a fost fraza folosită”.

„Unele probleme grave ale UE sunt rezultatul politicilor economice concepute de birocraţii de la Bruxelles, Comisia Europeană şi aşa mai departe, altele la presiunea NATO şi a băncilor mari, în mare parte germane. Aceste politici au sens din punctul de vedere al celor care le-au conceput. Dar statul bunăstării este una dintre contribuţiile majore ale Europei la societatea modernă, cei puternici şi bogaţi nu l-au plăcut niciodată şi faptul că aceste politici îl erodează este bine din punctul lor de vedere. Şi mai este o problemă în Europa, aceasta este extrem de rasistă. Am simţit întotdeauna că Europa este probabil mai rasistă decât Statele Unite. Nu este vizibil în Europa pentru că populaţia europeană a tins în trecut să fie destul de omogenă. Aşa că dacă toată lumea este blondă şi cu ochi albaştri nu pari rasist, dar imediat ce populaţia a început să se schimbe, rasismul a ieşit la iveală. Foarte repede. Iar aceasta este o problemă culturală în Europa”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.