Trăim în lumea banilor. Viitorul și tendințele luxului

0

Chiar și în condițiile tensiunilor geopolitice actuale, industria luxului își continuă extinderea susținută de consumatorii bogați.

O industrie care și-a dovedit încă o dată rezistența. Aproape 95% dintre marile grupuri de lux au raportat o creștere solidă a veniturilor în acest an.

Definiția însăși a luxului este din ce în ce mai nuanțată. Iar dependența de tehnologie se adâncește, având în vedere era Web3.

Așadar, mărcile de lux va fi nevoie să continue să se redefinească în calitate de promotori ai schimbărilor sociale pentru a rămâne relevante.

Centrarea pe client nu a fost niciodată mai importantă: brandurile este nevoie să livreze o formă oportună și atemporală de valoare semnificativă și să împuternicească expresiile identităților personale.

Tendințele remodelează în mod fundamental dinamica globală și modul de operare al mărcilor de lux. În primul rând, mediul online va depăși în curând toate celelalte canale de vânzare a produselor de lux, depășind magazinele monobrand.

În timp ce, în ultimul deceniu, mărcile tradiționale s-au bazat în mare măsură pe comercianții cu amănuntul multibrand pentru a-și vinde produsele online, își dublează acum eforturile pentru a-și dezvolta comerțul pe propriile site-uri web.

În al doilea rând, consumatorii tineri, mai ales Generația Z, vor reprezenta toată creșterea pieței de lux în următorii trei ani.

În al treilea rând, Asia devine din ce în ce mai bogată, dincolo de China și în detrimentul piețelor din SUA și Europa. Țările asiatice, inclusiv India și Indonezia, vor genera un aflux de cheltuieli.

În al patrulea rând, luxul la mâna a doua devine o veritabilă afacere. Caracterul atemporal, durabilitatea și, în unele cazuri, raritatea bunurilor de lux le face deosebit de potrivite pentru piața second hand. Din ce în ce mai mult, consumatorii înstăriți văd în revânzare o modalitate de a face cumpărături sustenabile (iar mărcile o modalitate de a-și consolida acreditările de sustenabilitate).

Apoi, mai există tehnologia și inovația. Mărcile de lux vor folosi din ce în ce mai mult NFT-urile pentru a experimenta utilitățile reale ale proprietății virtuale și autentificarea bunurilor fizice.

În cele din urmă, trăim în lumea banilor. Cei mai bogați 2% dintre consumatorii globali au reprezentat 40% din cheltuielile de lux în 2022, față de 35% în 2009, potrivit analiștilor de la Bain & Co. Iar aceste persoane ultra-bogate vor continua să cheltuiască și în perioadele de dificultăți economice.

Preluare: national.ro / Autor: Autor:Radu Jacotă

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.