„Tu ne povestești cum ai suferit sub comunism?”

4

”Detest minciuna și impostura.

Când la 30 de ani erai membru al Partidului Comunist Francez, când la 32 de ani, în 1948, te întorceai ca membru al unui partid comunist în proaspăt instalata Republică Populară Română, din care cei persecutați încercau disperați să fugă, când primul tău job după repatriere a fost, timp de 3-4 ani, în Ministerul de externe condus de Ana Pauker, după epurarea lui Neagu Djuvara, Constantin Karadja sau Alexandru Paleologu, când timp de 15 ani ai ocupat funcția de redactor-șef al Editurii de Stat pentru Literatură și Artă, creată de comuniști prin transformarea Fundației Regale pentru Literatură și Artă, în timp ce Blaga sau Arghezi erau marginalizați, iar Noica înfunda pușcăria, nu ne povesti cum ai suferit sub comunism!”

Adrian Papahagi

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Something you should know about Sora! Varsta nu inseamna intotdeauna intelepciune…mai ales daca ai traversat mai multe regimuri politice si ai ramas in picioare!

  2. MUMIA COMUNISTA care a activat la comanda lui ana pauker ne da lectii de ANTICOMUNISM??????????sa sfarsesti in inchisoare OTREAPA JOSNICA. care ai distrus istoria neamului impreuna ana pauker care a dat ordin sa fie arsi zilnic zece metri cubi de srhiva bisericeasca care continea istorie…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.