Cum să nu-l urască?!

18
Vladimir Putin discurs

În 1991 aveau tot în Rusia, toate condițiile, era totul pregătit pentru asaltul capitalismului sălbatic occidental. Sunt atât de aproape acele vremuri, și totuși atât de departe!… Rusia trebuia să fie prada cea mare!… Cu toate bogățiile sale, cu diamantele de sub gheața Siberiei care trebuiau valorificate, cu gazul care trebuia împărțit joint venture și consumat în Vest, cu perimetrele bogate în petrol care trebuia concesionate lor, cu întinderile de pământ fertil care trebuiau exploatate intensiv de ei, cu toate fabricile și uzinele vechi care trebuiau rentabilizate. Și numai Occidentul putea să le facă pe toate astea!… Au avut tot și totul le-a fost luat. Din cauza …sau datorită lui. Cum să nu-l urască?!

Ba au avut și aventurierul, bețivul lor perfect, precum Băsescu, bețivul iresponsabil, cu familia și anturajul său, gata să cedeze și să vândă tot pentru a se bucura de avantajele nețărmurite ale puterii. Boris Eltîn. Au avut și partidele, opoziția și puterea, gata să rupă statul în două și să-l expună spre beneficiul celor care îi finanțau mai bine, de o parte și alta, pentru a se înfrupta din exercitarea conducerii nominale a statului. Au avut și societatea civilă, gata să bulverseze societatea reală cu noile concepții și paradigme despre exercitarea nelimitată a libertăților limitate și diversitatea prestabilită. FMI era acolo și „își oferea ajutorul”, ajutorul după ajutor, după care ar fi urmat condițiile de după alte condiții, dinaintea altor condiții, prin care se „rentabiliza”, a se citi „distruge”, și „eficientiza”, a se citi „vinde pe nimic”. Clinton era acolo și le promitea, precum românilor: „Stay the course, stay the course, the future is yours!”. Totul decurgea cum nu se poate mai bine!

…Dar a apărut el și în culise a revenit KGB-ul. A intervenit KGB-ul. Cu metodele lor „neortodoxe”. Ăștia știau jocul, știau ce urmează. Și nu au putut permite. Au spus „Niet! Cu Rusia nu merge așa!”. L-au șantajat și eliminat pe Elțîn. „Urât, foarte urât”, a replicat Vestul, neștiind ce să mai facă. Au preluat frâiele. Au înlăturat oligarhii care, precum în România în aceeași perioadă, căutau să se apropie de putere, și au spus că puterea politică, care lucrează pentru stat și popor, creează puterea economică, și nu invers. A venit Putin și a spus că Rusia nu e victimă, ci o mare putere. Nu e de vânzare, dar se poate asocia onest. Anticipase ce urma să se întâmple. Kagebiștii îi cunoșteau prea bine pe occidentali, nu credeau în „prietenia” lor. Și au spus „Niet! Aici nu e România, nici Albania, nici Chile, nici Argentina, nici Thailanda, nici Angola, nici Coasta de Fildeș. Nu o să vă distrați aici la fel!”.

Iar KGB-ul le-a pregătit repede rușilor „mentalitatea” corespunzătoare. În aceeași perioadă în care în România aceeași expresie era la mare modă, „mentalitatea” care trebuia „schimbată” (Citește și: Hai la mentalitate!). Trebuiau să fie preocupați cu regrete de sine și să se disculpe pentru comunism, în timp ce ar fi fost din nou jefuiți, mai mult decât în timpul invaziei naziste. Putin le-a spus că trebuie să fie mândri de munca lor și că au câștigat Mare Război Patriotic. A venit Putin și le-a spus că trebuie să se împace cu istoria, să fie onorați de Armata Roșie și jertfele bunicilor lor. A organizat din nou imense parade…

A stricat tot. Big style! Un plan grandios care ar fi adus fericirea pe Wall Street, în City-ul londonez, la Bursa din New York …Cum să nu-l disprețuiască?!

Scăderea populației în statele fostei URSS, 1989-2019

Rușii, vajnicii ruși, cu brațele lor călite, trebuiau să muncească pe șantierele din Londra, din Paris, din Munchen, să fie hamali în porturile lor, să le facă munca de jos, precum românii, ucrainenii, polonezii, slovacii, în timp ce țara le-ar fi fost o imensă piață de desfacere a produselor finite occidentale și una de export pentru brațe de muncă ieftine. În schimb, au rămas acasă mai toți, iar unii cheltuie milioane în stațiunile lor turistice …Cum să nu-l urască?!

Rusoaicele trebuiau să se prostitueze în Amsterdam și Hamburg, să fie carne vie pentru soldații NATO din Kosovo, din Polonia sau România, precum româncele, ucrainencele, albanezele. Să șteargă la fund bătrânii lor. În schimb, au rămas acasă și sunt soții și mame, ajutând la una dintre cele mai mari rate a natalității din Europa, în vreme ce Occidentul lor se stinge …Cum să nu-l disprețuiască?!

Rusia trebuia depopulată, falimentată, împărțită, sub amenințarea permanentă a separării unor minorități, sub imperiul haosului politic și ideologic, sub conducerea mereu vremelnică a unor oportuniști, iar apoi a altora. Și, între timp, rușii sa se certe care e calea …calea dezastrului: liberalismul sau social-democrația. Putin a venit fără ideologie, cu partidul „Rusia Unită” …Cum să nu-l urască?!

Trebuiau să cheme „special” occidentalii să le rezolve problemele: cum e mai bine, să distrugă tot și apoi să reconstruiască cu „investitori strategici” sau să distrugă tot pur și simplu și să ceară ajutoare? Occident ar fi ajutat, sunt foarte caritabili în felul ăsta: când știu că apoi pot să îți ia tot. Au dovedit-o în sute de ani de colonialism! Trebuiau să reînvețe de la ei să facă aproape tot și mai ales cum să gândească aproape tot. …Dar a venit Putin și KGB-ul și au stricat tot …Cum să nu-l urască?! Au pierdut miliarde și miliarde pe care le-ar fi supt dintr-o Rusie care își căuta liniștea și drumul, în derivă. Precum noi astăzi.

…Cum să nu-l disprețuiască?! …Dar noi de ce să-l urâm?! Din motive istorice? Dar ne-am împăcat atât de bine cu istoria atunci când am uitat trădarea Occidentului, care ne-a abandonat atât de cinic, cum a făcut-o Churchill, în labele comuniștilor. De ce să facem o asemenea discriminare?! Nu ne-a învățat Occidentul să nu discriminăm? Ne împăcăm atât de bine să uităm că paradisul promis de celebra „venire a americanilor” întârzie și mai mult de 30 de ani, în vreme ce nici pământul nu ne mai este al nostru sub picioare, iar politicienii sunt sclavii supuși ai Occidentului. De ce să nu-i iertăm și pe ruși?! Trăim în prezent, iar istoria ar trebui să nu o uităm și să o înțelegem, dar prezentul ar trebui să-l înțelegem ca să înțelegem ce se întâmplă cu noi …Și cu rușii!

Rusia vrea razboi - Bare NATO

Ruşii vor război, uitați unde și-au pus țara!

Pentru a înțelege politica lui Vladimir Putin în Crimeea sau în Ucraina trebuie să ne reamintim anul 1990. De atunci occidentalii au extins NATO de mai multe ori către Est, și chiar în interiorul granițelor fostei URSS. Și au făcut acest lucru neținându-și cuvântul dat.

De abia cu Crimeea, după ce s-a văzut încercuită de baze ale NATO, Rusia a ripostat, s-a apărat pentru prima dată după înfrângerea suferită în Războiul Rece, pentru prima dată după reunificarea Germaniei și pentru prima dată după un sfert de secol de trădări și înșelătorie venite din partea Occidentului (Citește mai departe…)

Scăderea populației în statele fostei URSS, 1989-2019
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

18 COMENTARII

 1. Ce nu au reisit in Rusia au reusit in tarile mai mici precum tara noastra , unde sri a tradat prima interesele tarii ! Respect Putin – dispret capitalismului salbatic judeoamerican si vesteuropean !

 2. RESPECT PUTIN ! RUSIA LE MAI STA IN GÂT, NESATUILOR,DIN UE, AMERICA,NATO! MAI AVETI VREUN DUBIU, DE CE SOSESC ACUM, SOLDATI AMERICANI ,INARMATI PÂNĂ ÎN DINTI???? DOAR NU CREDEȚI PROSTIA CA ,AR VENII SĂ NE SCAPE DE VIRUSI…?! VIN SĂ POARTE UN RAZBOI,DAR …NU PE TERITORIUL LOR! IMI ADUC AMINTE CUM,,A FOST AJUTATĂ” IUGOSLAVIA,KOSOVO…! ATI UITAT DEZASTRUL LASAT IN URMĂ??? ACUM O SA FIE MULT MAI RĂU. SI NU VOR MAI PLECA NICIODATĂ! SANTEM VÂNDUTI FRATILOR!! NU NE MAI AVEM DECÂT PE NOI!

 3. Putin le da să sugă la tot occidentul cufurit!
  Au mai încercat și alții și până la urmă au frecat-o pe coadă!
  Rusia e Rusia, o nucă tare greu de spart și de digerat!

 4. Niste prostii adevarate.Putin e un hot care-si apara averile sale si ale prietenilor sai mai documentativa despre el cum a incepup drumul lui in politica si nu-l idealizati,

 5. Sunt de acord sa facem pace cu ei si sa ii iertam. Dar avem si noi niste conditii (asta ca sa nu stam in genunchi SI in fata lor, asa cum ne-am obisnuit cu Occidentul): sa ne dea inapoi Basarabia, Bucovina de Nord, Bugeacul si insula Serpilor. Ahh, da, sa nu veniti cu texte ca o parte sunt in Ucraina, ca daca tatucu’ zice sa se faca, se face.

 6. Ok cu exceotia afirmatiei despre presupusul jaf nazist – mentiunea este o eroare impardonabila din perspectiva realitatii istorice.
  Germania National-Socialista (arian, nu … marxian, adica iudaic!) a avut contracte economice pe care le-a respectat.
  Poporul german a fost sacrificat de khazari pentru opozitia fata de exploatrea de tip metastaza facuta de acesti pseudo-jidani.
  Germania a arata cum se poate prospera in timp de pace FARA JIDANI – nu putea fi iertat poporul german si a urmat genocidul german si adevaratul holocaust al crestinilor asmutiti si corupti de aceiasi vicleni, perversi si dusmani ai Crestinismului – jidanii, acoperit cu spurcaciunile mincinoase despre milioane de jidani chipurile omorati… care mai traiesc si azi – nici unul nu a fost gazat, nici unul nu a fpst ars, … aproape toti au fugit cu germanii cei rai din fata rusilor „eliberatori”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.