Steagul cu vibratoare care a semănat panica în redacţia CNN

0

Steag ISIS parada gayÎn timpul unei demonstraţii pentru drepturile homosexualilor care a avut loc sâmbătă, 27 iunie 2015, în Londra, CNN a prezentat imagini de la acest eveniment, titrând „Steag ISIS la parada gay”, relateazaă vox.com. Steagul cu pricina era, de fapt, o parodie, în locul scrierii arabe fiind desenate vibratoare şi alte jucării sexuale.
CNN a acordat şase minute şi jumătate acoperirii unui subiect de o gravitate extremă şi anume prezenţa la o paradă gay din Londra a ceea ce ei au considerat a fi un steag al SI. Drapelul care era fluturat cu ardoare era o glumă, având reprezentări ale unor vibratoare şi alte jucării sexuale. Subiectul a fost comentat îndelung, reporterul făcând declaraţii precum „se pare că sunt singura persoană consternată de prezenţa acestui steag, pare că nu-i pasă nimănui” sau „acest bărbat era îmbrăcat diferit faţă de restul mulţimii, având haine albe şi negre”. Ceea ce face cu adevărat incredibilă eroare celor de la CNN este faptul că nimeni nu a observat că acest aşa-zis steag al SI era acoperit cu o multitudine de jucării sexuale în contextul în care a fost afişat la o paradă gay. Ba mai mult, deşi unul dintre reporteri a evidenţiat că pe steag nu apare un text arabic, concluzia a fost că cel care a încercat să copieze steagul SI nu a reuşit cea mai bună replică a acestuia. Mai exact, jurnaliştii au descris steagul ca având un „mesaj neinteligibil”. De fapt, erau doar jucării sexuale.

Reporterul CNN prezent la marşul homosexualilor a atras chiar atenţia asupra faptului că poliţia londoneză nu trata cu seriozitate această problemă, neconştientizând pericolul în care se află mulţimea, în contextul în care, cu câteva zile în urmă, au avut loc atacuri teroriste pe trei continente diferite. Ba mai mult, tonul femeii a devenit alarmant când a relatat despre cum autorităţile londoneze nu au făcut nici un efort pentru a-l găsi pe bărbatul care flutura steagul-problemă. Absurdul situaţiei nu se opreşte aici. Cei de la CNN au cerut şi părerea specialistului Peter Bergen, autor al mai mai multor cărţi şi totodată jurnalistul care l-a intervievat în 1997 pe Osama bin Laden, într-o peşteră din Afganistan. Mai exact, Bergen a fost întrebat: „Din punct de vedere al siguranţei naţionale, te deranjează acest lucru? Te îngrijorează? Ar trebui ca oamenii din mulţime să-şi facă griji? Ar trebui ca cineva să-l urmărească pe acest tip şi să afle care e treaba cu el?”. Bergen a sugerat elegant că steagul ar putea fi o parodie, din moment ce SI are un istoric ce cuprinde numeroase torturi şi crime împotriva homosexualilor, astfel că ar fi ciudat ca ei să-şi facă astfel apariţia la un marş al homosexualităţii. Dincolo de comicul situaţiei, ceea ce reprezintă cu adevărat o pată neagră pe blazonul CNN-ului este modul în care a tratat acest subiect. Mai exact, s-a semănat teroare în sufletele londonezilor, spunându-li-se că SI este prezent în Londra şi făcându-se dese referiri la atacurile teroriste recente de pe cele trei continente. Ba mai mult, un simplu suţinător al mişcării gay a fos prezentat ca fiind un terorist, ceea ce ar fi putut duce la atacuri asupra sa. Echipa CNN care a acoperit acest subiect nu a făcut decât să urmeze protocolul postului cu privire la evenimentele cu caracter terorist. Exagerarea ameninţărilor face parte din rutina postului. Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă a fost doar o uşoară depăşire a limitelor pe care CNN le are în mod normal. De obicei, această depăşire nu este atât de evidentă şi, bineînţeles, atât de amuzantă.

Preluare: adevarul.ro

Steag ISIS parada gay

Citeste mai mult: adev.ro/nqoiwz

În timpul unei demonstraţii pentru drepturile homosexualilor care a avut loc sâmbătă în Londra, CNN a prezentat imagini de la acest eveniment, titrând „Steag ISIS la parada gay”, relateazaă vox.com. Steagul cu pricina era, de fapt, o parodie, în locul scrierii arabe fiind desenate vibratoare şi alte jucării sexuale.

Citeste mai mult: adev.ro/nqoiwz

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.