„Dacă eu sunt mândru de identitatea mea românească și de valorile acestui neam, eu devin un fel de xenofob, un naționalist șovin”

0

Dorel VisanMarele actor Dorel Vișan, care recent a împlinit vârsta de 85 de ani, a spus că lumea s-a întors cu dosul în sus: virtuțile au devenit defecte și defectele au devenit virtuți.

„Pot să spun observația mea că s-a întors mașina lumii. Noi nu mai avem practica marilor virtuți. Tot ce a fost odată virtute și merit a devenit astăzi defect. Tot ce a fost defect a devenit virtute și merit. Acum dacă te naști alb poți să fi rasist, dacă ai patru copii cu aceiași femeie și ai trăit cu ea 40 de ani, astăzi ești un tăntălău depășit. Dacă ai fost crescut de familie într-o rigoare și mulțumești părinților, astăzi ești un fel de torționar de copii, împotriva creșterii armonioase a copiilor liberi.

S-au schimbat lucrurile. Dacă eu sunt mândru de identitatea mea românească și de valorile acestui neam, eu devin un fel de xenofob, un naționalist șovin. Aș da și alte exemple dar pe urmă am alte și alte defecte. Această este mașină lumii și noi mergem cu ea înapoi.

În ce privește starea națiunii române, nu s-a schimbat cu nimic de acum 100 de ani de la Eminescu. Eminescu a scris într-un articol exact despre această stare a națiunii de astăzi. A spus așa: istoria vă va condamna. Am asistat cum ați devenit milionari peste noapte fără a putea explica. Ați plâns pe umărul alegătorului și după ce v-a ales i-ați vândut și cămașa, ați uitat de el și ați întors obrazul străinului fără să va dați seama că palma primită de voi a fost pe obrazul țării. Această este starea nației de astăzi care a fost și acum 100 și ceva de ani”, a spus Dorel Vișan în cadrul unei emisiuni de pe postul de televiziune Realitatea PLUS.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.